strateginen tavoitetyöskentely

Sinulle esimies/johtaja/yrittäjä/asiantuntija, joka olet ristitulessa eri puolelta tulevien vaatimusten kanssa.

Tuntuuko sinusta, että töitä on enemmän kuin ehdit päivän aikana tehdä? Tuleeko sekä henkilöstöltäsi että omalta pomoltasi vaatimuksia, jotka ovat jopa osittain ristiriitaisia – puhumattakaan yksityiselämän vaateista? Ja kaiken päälle vielä muutostakin pitäisi johtaa tehokkaasti ja innostavasti? Suunnitteletko ajankäyttösi, mutta et ehdi tehdä suunnittelemiasi asioita?

Miltä tuntuisi, kun heräisit aamulla ja et lähtisi vain suorittamaan niin paljon kuin ehdit, vaan aikaansaamisesi olisi harkittua ja saisit aikaan juuri sen, mikä vie sinua kohti haluamiasi asioita? Tulisit kotiin ilman kiireen tunnetta ja nauttisit energisenä vapaa-ajastasi?

Tiedän omasta kokemuksestani, kun hallinnan tunne katoaa, niin suunnan selkiyttäminen yksin muuttuu haasteelliseksi. Tässä valmennuksessa sinulle on aika ja tila rakentaa johdetusti tulevaisuuden toimintasuunnitelmat kuntoon – lisäksi saat tukevan työkirjan, jonka tehtävät johdattavat sinua selkiyttämään tavoitteesi ja toimintasuunnitelmasi. Voit palata kirjan tehtäviin myös myöhemmin.

Olen käyttänyt valmennuksessa opeteltavaa Goal Mapping menetelmää nyt kaksi vuotta. Työssäni tulee yhteistyöpyyntöjä ja vastaavia paljon. Kun tavoitteet ovan itselleni selkeät, on helppo arvioida viekö kyseinen ehdotus minua kohti tavoitettani vai ei. Tällöin on helppo myös kieltäytyä tarjouksista ja rajata omaa tekemisen määrää. Liiketoimintani on lähtenyt hurjaan kasvuun viimeisen kahden vuoden aikana.

Sohvi Nyman, stylisti

 

TÄMÄ VALMENNUS ON SINULLE, JOS OLET KOKENUT, ETTÄ

 • ympäröivä muutos tuonut työhösi tavoitteita, joiden saavuttaminen tuntuu haastavilta
 • työsi tai elämäsi suunta hukassa tai sen tavoite jäsentymättä
 • olet kadottanut tai kadottamassa työsi tai jopa elämäsi hallinnan

siirry nyt oman työsi johtamisessa matkustajan paikalta kuljettajan paikalle osallistumalla tähän yhden työpäivän valmennukseen!

"Kaikki lähti Goal mappingista, henkilökohtasesta Coachingista. Millainen vaikutus meidän omalla persoonalla, elämällä ja uskomuksilla on siihen, millaisia esimiehiä me ollaan? Miten vahvuudet voi olla myös sokeita pisteitä? Miten vetää rajoja rauhallisesti ja silti jämäkästi? Miten innostaa, vaatia, seurata ja laittaa ittensä likoon? Miten kiittää ja myös korjata kurssia, kun koordinaatit alkaa muuttua? Miten nostaa yksilö eteenpäin, porras portaalta? Melkein kaiken voi opettaa, asennetta ei. Ja se loppu? on peiliin katsojasta kiinni. Asetin itselleni coachingin alussa Annen kanssa tavoitteet ja (välillä hammasta purren) oon puskenut itteeni epämukavuusalueelle. Heittäytyminen itseensä täysillä on hitonmoinen juttu. Räjäyttää uskomukset taivaaseen ja rakentaa uudet tilalle. Tässä mä edelleen oon, epämukavuudesta huolimatta.Parempana esimiehenä kuin koskaan ennen.

Yksikön johtaja, Hyvinvointiala.

 

 

 

VALMENNUKSEN TAVOITTEET:

Valmennuspäivän jälkeen:

 • sinulla on selkeä tavoite ja toteutussuunnitelma (kalenteriisi vietynä)
  • omaan työhösi (voit valita joko johtajana kehittymisen tai työurallasi etenemisen näkökulman)
  • Hyvinvointiisi – mitä vireämpi olet, sitä paremmin muut osa alueet rullaavat
  • Elämääsi ja ihmissuhteisiisi: tämä voi olla lyhyen tai pitkän tähtäimen tavoite, riippuen tilanteestasi.
 • Ymmärrät, miten tuet aivoillesi luontaisia toimintamalleja niin, että saat aikaiseksi enemmän? (ja myös johdat ihmisiäsi aivoystävällisemmin)
 • Sinulla kattava, omilla muistiinpanoillasi täydennetty työkirja, joka auttaa sinua pitämään asiat mielessä vielä koulutuksen jälkeen.
 • Henkilökohtainen sparrausaika kalenterissasi, jossa edelleen selkiytät päivän antia omasta näkökulmastasi.

Mietitkö, onko tämä valmennus sinulle sopiva? Soita tai laita viesti valmentajalle, p. 0400 530760 niin jutellaan tilanteesi läpi - päätät sen jälkeen.

 

PÄIVÄ SISÄLTÄÄ: (agenda)

Tämä valmennus ei ole vain tavoitteiden asettamista, vaan siihen liittyy myös oppia mielen toiminnasta ja energiahukkaa poistavan ajattelutavan rakentamisesta muutoksessa. Opit taitoja, joita voit hyödyntää koko loppuelämäsi ajan.

Sinussa on enemmän potentiaalia kuin uskot!

 • Neurotieteet johtamisen ja muutoksen tukena, mitä uusimmasta tutkimuksesta on syytä oppia?
 • Maailma on jatkuvassa muutoksessa: Mistä löydän voimavarat jatkuvaan muutokseen?

Tämän osion jälkeen ymmärrät, miksi monet käyttämämme työmenetelmät eivät auta sinua onnistumaan tässä ajassa.

 

Miten rakennan itselleni positiivisuuden kehän?

 • Positiivisen ajattelun neurotiede: yksinkertaista ajattelua mutta samalla erittäin syvällistä
 • Millaiset tarpeet ohjaavat sinua? Ymmärrä tarpeesi paremmin ja valjasta ne ”salaiseksi” moottoriksesi”-ohjaudut luontaisesti kohti tavoitettasi.
 • Positiivinen ajattelu vs. Ikävät tunteet
 • Omien käsitysten konkretisoiminen ja niiden tiedostaminen apuna selkeän tavoitteen jäsentämisessä
 • Tule tietoiseksi omista uskomuksista ja niiden vaikutuksesta ajatteluun

Tämän osion jälkeen olemme lopettaneet yltiöpositiivisuushöpinän ja ongelmien lakaisemisen maton alle ja ymmärrämme syvemmin, mitä myönteisyys tarkoittaa sillä hetkellä, kun ikävät tuntemukset valtaavat mielen.

 

Yksilöllisten tavoitteiden merkitys jatkuvasti muuttuvassa maailmassa

 • Henkilökohtainen tavoite, ryhmän tavoite vai yksilöllinen tavoite?
 • Miten aivot käsittelevät tavoitetta?
 • Tavoitteiden asettamisen keskeiset periaatteet
 • Goal Mapping- tavoitemenetelmä

Tämän osion jälkeen ymmärrät tavoitteen anatomian.

 

Askeleet henkilökohtaisen potentiaalin hyödyntämiseen

Oman tasapainoisen tavoitekartan rakentaminen vaihe vaiheelta

 • Koko aivojen hyödyntäminen
 • Visualisoi ja Kirjoita
 • Toimintasuunnitelma kalenteriin

Tämän osion jälkeen sinulla on selkeä tavoite ja toimintasuunnitelma työn, oman hyvinvoinnin, elämän ja ihmissuhteiden näkökulmasta.

Yksilöllisten tavoitteiden avulla johtaminen:

 • Esimerkkejä ja ideoita, miten voit hyödyntää ja soveltaa päivän aikana oppimaasi omassa johtamistyössäsi.

Valmentajana Anne Nurminen

Anne Nurminen, yrittäjä,  muutosvalmentaja, Zealan Oy

Anne on kokenut valmentaja ja Business coach, joka auttaa työkseen johtajia saavuttamaan paremman tasapainon elämässään ja työssään. Anne tuntee myös yrittäjän arjen, koska kamppailee päivittäin samojen asioiden kanssa myös itse. Goal Mapping tavoiteasetannan menetelmään perehtyminen  jäsensi hänen omaa työtään ja toi siihen aivan uudenlaisen nosteen: Nyt Anne valmentaa myös muille tämän tehokkaan, mutta yksinkertaisen menetelmän oman yrityksesi tai vastuualueesi johtamiseen.

Annen valmentamislupaus

 1. Yhteistyöllä kanssani saadaan aikaan ”työn ja oppimisen imu”, jonka kautta ihmiset tekevät tulosta automaattisesti paremmin.
 2. Jokaisen työpaikan ihmisen henkilökohtainen potentiaali otetaan käyttöön: Saadaan esiin se, missä kukainenkin on hyvä!
 3. Työntekijää autetaan kehittymään joka päivä oman tavoitteensa suuntaan ja hän kokee saavansa toteuttaa itseään rajoituksitta

KOkemus:

 • Sotatieteen maisteri 2001, laajat opinnot johtamisesta ja pedagogiikasta.
 • Ammatillisen aikuiskoulutuksen asiantuntija-Näyttötutkintomestari 2014
 • IFC Coach
 • Sertified Goal Mapping Practioner
 • Kaikki kehittäminen perustuu transformatiivisen johtamisen ja uudistavan oppimisen tausta-ajatukseen.

Lue lisää Annesta

 

Paikka, aika ja hinta

Valmennus järjestetään organisaatiollenne/ryhmällenne tilaustyönä haluamananne ajankohtana.

Hintaan sisältyy koulutus, työkirja/kirjallinen materiaali, muistiinpanovälineet, valmennuksessa päätettyjen asioiden toteutumisen seuranta.

HINNASTO

Tämä valmennus on takuutyötä: Mikäli et ola tyytyväinen valmennuksen laatuun, saat rahasi takaisin!

 

Usein kysyttyä: Olen kokeillut erilaisia menetelmiä ja epäonnistunut, koska en jaksanut seurata ohjelmaa. Miten välttyisin tältä asialta nyt?

Täytyy myöntää, että en itsekään seuraa Goal Mapping menetelmää aina orjallisesti. Menetelmä on hyvä apuväline mutta oleellinen osa tätä valmennusta on sinun ajattelumallisi ja ne ohjeet, jotka tässä valmennuksessa saat omien ajatustesi ohjaamiseen. Kyseessä on siinä mielessä mukava toimintamalli, että kun opit valmennuksessa periaatteet, voit soveltaa niitä niin tarkasti kuin haluat.

Usein kysyttyä: Olisi kiva löytää selkeä suunta, mutta tällä hetkellä kaikki on niin kaaosta etten voi asettaa tavoitteita.

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu, että alle 3% ihmisistä asettaa itselleen tavoitteita.

Vain kolmella prosentilla meistä on selkeä suunta elämässä! Vain 3% määrittelee itse, mihin he ovat menossa! Jos sinulla ei ole omia tavoitteita, et saa käyttöösi sitä kaikkea mahtavaa potentiaalia, joka sinussa on olemassa! Jos sinulla ei ole omia tavoitteita, huomaat ajelehtivasi eteenpäin ja todellisuudessa pysyt paikoillasi. Aika kuluu ajelehtimiseen, kesksytyksiin ja puuhasteluun. Jos odottelet asioiden kääntyvän parempaan”jonain päivänä” tai ”sitten kun” muutos sinussa kohti haluamiasi asioita on lähellä nollaa! Tavoitteista olen oppinut itse, että niiden kanssa tulee olla täsmällinen.

Jos tilanteesi on tällä hetkellä vaikea, autan valmennuksessa sinua asettamaan tavoitteen, jonka avulla pääset eteenpäin. Aina tavoite ei tarkoita elämänmittaista muutosprojektia, vaan se voi selkeyttää ajatuksesi ja suuntasi vaikkapa vain seuraavalle viikolle. Tärkeintä on, että opit oikean tekniikan, millä ohjaat ajatuksiasi.

Saat myös tarvittaessa henkilökohtaisen ohjauksen valmennuksen jälkeen, ja tämä auttaa sinua todella pitkälle.

Usein todettua: On niin kova kiire, etten ehdi paneutua uuden opetteluun.

Kun päämäärä ei ole selvä, aika alkaa kulua ajelehtimiseen. Eräs valmennettavani sanoi minulle kerran, että hänellä on sellainen olo, että juoksee kiireessä polkupyörän vierellä, kun ei ole aikaa pysähtyä ja hypätä pyörän selkään. Tämä valmennus on kuin se pysähdys, jonka otat hypätäksesi pyörän selkään.

Kun itse selkiytin tavoitteeni ja aloin käyttää menetelmää hyväkseni, samalla kuin tekemäni tulos on kasvanut, olen myös vähentänyt työhön käytetyn ajan määrää. Miltä sinusta tuntuisi lopettaa työt vaikkapa perjantaina jo muutama tunti aikaisemnmin ja tehdä jotain, mihin tällä hetkellä ei ole koskaan aikaa?

Osallistujapalautteen perusteella olen edellisiin tavoitevalmennuksiin verrattuna varannut enemmän aikaa ja ohjausta eri osa-alueiden tavoitteiden rakentamiseen. Eli päivän jälkeen voit aloittaa uuden toimintasuunnitelman toteuttamisen saman tien.

Usein kysyttyä: En usko, että voi saada aikaan näkyviä tuloksia. Voitko perustella miten se olisi mahdollista?

Goal Mappingin tehosta on selkeitä näyttöjä ja taustalla on paljon tutkittua tietoa mielen toiminnasta ja aivotutkimuksesta.

Katso tästä inspiroiva Sohvin tarina:

tai lue tästä, miten Katalyn Konya voitti kolme maailmanmestaruutta opiskelemalla Goal Mapping menetelmän.

Lue tästä CNN:n artikkeli tavoitteiden asettamisesta Goal Mappingin avulla.

Usein kysyttyä: Miksi ostaisin juuri tämän valmennuksen, kun muitakin on tarjolla?

Olen yksi suomen ensimmäisistä Goal mapping valmentajista. Meitä valmentajia on jo suomessa paljon, mutta olen testannut menetelmää nimenomaan esimiestehtävissä ja kehittänyt meidän suomalaisten johtamiseen sopivia käytäntöjä, joten samalla opit soveltamaan tätä selkeän ajattelun toimintatapaa omalla vastuualueellasi. Asiakaspalautteen mukaan meidän vahvuutemme on selkeä näkemys, millaisella lähestymiskulmalla kannattaa lähestyä juuri teidän tapaustanne ja mistä tulee aloittaa. Johtaminen on hyvin monimutkainen ja välillä ristiriitainenkin ilmiö. Moni haluaa selkeyttä ja yksinkertaisia totuuksia, mutta kannattaa muistaa, että yhtä oikeaa ratkaisua tai menetelmää ei ole. Me ymmärrämme myös tämän ja lähestymiskulmamme onkin hyvin poikkitieteellinen: Autamme seuraavalle askeleelle juuri siitä kohtaa, missä olet nyt matkalla.

Myös valmennuksissa olleet asiakkaamme ovat valmiita suosittelemaan valmennuksiamme, nettosuositteluindeksimme on 83,5.

Usein kysyttyä: Olen niin vanha, että kannattaako minun enää laittaa paukkuja uuden opetteluun.

Vanhin tavoitevalmennukseeni osallistunut henkilö täytti 80 vuotta sinä vuonna kun hän osallistui valmennukseen ja koki saaneensa valmennuksesta paljon eväitä omien unelmiensa toteuttamiseen.

Meidän ihmisten yksi perustarve on kasvaa ja kehittyä. Tämä tarve ei poistu, vaikka meille tulee lisää ikää.

Usein kysyttyä: Melko arvokasta. Uskallanko ostaa / lähteä mukaan?

Mikäli et ole tyytyväinen valmennukseen, en lähetä laskua. Ilmoitat vain päivän jälkeen valmentajalle, että päivä ei vastannut odotuksiasi. Takuu on voimassa, kun osallistut päivän alusta loppuun saakka ja ilmoitat pettymyksestäsi valmentajalle heti tilaisuuden päätyttyä.

 

Valmentajasi

Zealanin päävalmentajana on  Anne Nurminen, jolla on taustalla 15 vuoden kokemus työelämän  muutosten  parissa erilaisissa organisaatioissa.

Varaa tapaamisaika tai kysy lisää: lähetä viesti tai soita puh. 0400 530 760.