PBA-persoonallisuustesti

Rekrytoinnissa ja esimiesten kehittämisessä valittavan henkilön persoonallisuus on tärkeä elementti tehtävissä onnistumisen kannalta. PBA (Personal Behaviour Analysis) –persoonallisuustestin avulla saat selvitettyä henkilöiden luontaiset ominaisuudet nopeasti ja helposti. Ei horoskooppimaisia raportteja, ei kyselylomakkeita, ei kyseenalaista tieteellistä taustaa, vaan luotettavaa tietoa.

PBA-raportin avulla tiedät, millaisia ominaisuuksia työryhmässäsi, tiimissäsi tai johtoryhmässäsi on, ja mitä sinne kaivataan. Voit huomioida avainhenkilöiden valinnassa tutkitusti ja tehokkaasti piirteet, joita työyhteisöön kaivataan.

Osta PBA testaus itsellesi tästä.

PBA-persoonallisuustestin käyttötavat

”PBA-raportti auttoi ymmärtämään itseäni sekä löytämään omat heikkouteni ja vahvuuteni. Olin positiivisesti yllättynyt testitulosten tarkkuudesta. Suosittelen lämpimästi PBA:ta esimerkiksi rekrytointiin ja johtajana kehittymiseen.”

Esa Heinonen
Autotalon päällikkö
Delta Auto

  • Pohjatiedoksi valmennuksiin ja henkilöstön kehittämiseen
  • Tiimien ja johtoryhmien vuorovaikutuksen tehostamiseen
  • Rekrytoinnin apuvälineeksi: tarkka persoonallisuustesti tarjoaa tärkeää tietoa hakijasta päätöksenteon avuksi.

Osta testaus tästä

PBA-persoonallisuustestillä lisää vaikuttavuutta esimiesvalmennuksiin

”PBA-raportti avasi erittäin hyvin henkilön luontaisen toimintamallin. Aika uskomatonta, miten nopean ja helpon videointihetken jälkeen mikroilmeistä voidaan tutkia henkilön persoonallisia piirteitä näin tarkasti. Olenkin jo suositellut kollegayrityksiäni PBA-persoonallisuustestin käyttöön. Lisäksi pidin siitä, että yhteenvedon saa kompaktisti yhdelle A4-lomakkeelle henkilön kuvan kera. Suosittelen lämpimästi.”

Helena Kemppainen
Johdon työnohjaaja ja valmentaja

Zealanin kehittämisohjelmassa huomioidaan myös osallistujien luontaiset persoonallisuuden piirteet. Valmennuksissamme osallistujat testataan: Näin valmennusohjelmat auttavat yksittäistä esimiestä hyödyntämään oman potentiaalinsa paremmin. Ryhmien vuorovaikutus paranee, kun henkilöt tunnistavat oman ja muiden ryhmien jäsenten erilaiset ominaisuudet.

Kun tiedät millaisella ajattelutavalla sinä itse ja lähimmät kollegasi asioita lähestytte, motivaatio, itseluottamus ja asenne vahvistuvat. Huomioit ja hyväksyt erilaisuuden vuorovaikutuksessasi paremmin.

Testauksen hintaan sisältyy tunnin mittainen henkilökohtainen coaching/sparraus tuloksistasi.

Osta testaus tästä

Mihin menetelmä perustuu?

PBA-persoonallisuustesti (Personal Behaviour Analysis) perustuu kasvojen mikroilmeiden tulkintaan. Mikroilme on kestoltaan hyvin lyhyt ja tahaton, noin 1/25–1/15 sekuntia kestävä ilme kasvoilla. Ilme syntyy usein stressitilanteessa, kun ihminen yrittää tietoisesti peittää signaalit tunteistaan. Mikroilmeitä on mahdoton hallita ja kontrolloida. Ne paljastavat meistä juuri sen, mitä me aidoimmillaan olemme.

PBA-persoonallisuustesti on nopea, helppo ja edullinen toteuttaa

”Verrattuna muihin vastaaviin analyyseihin (MBTI ym.), PBA-raportti antoi uuden näkökulman omiin vahvuuksiin, kehitettäviin ominaisuuksiin ja haasteellisiin työtehtäviin. Oli hienoa, ettei ongelmatilanteita kartettu, vaan niihin esiteltiin ratkaisut. Eniten pidin ohjaajan tehokkaasta tavasta esitellä tulokset – hän oli etukäteen paneutunut juuri minun työelämäni esimerkkitilanteisiin ja esitteli yksinkertaisesti ja selkeästi tulosten perusteella minulle tyypillisiä ratkaisuja, joita näissä tilanteissa teen. Tämän lähestymistavan ansioista olen pystynyt hyödyntämään raportissa ilmeneviä tuloksia saman tien työelämässäni ja saamaan parempia tuloksia.”

Katri-Liis Vainio
Ääni- ja esiintymisvalmentaja, äänenkäytön tutkija
VoicePilates Pro Oy Ltd

PBA-persoonallisuustestin tekeminen kestää noin 2–3 minuuttia. Testattavalta kysytään testaustilanteeseen vakioituja kysymyksiä, ja haastattelu videoidaan. Tämän jälkeen mikroilmeiden analysointiin erikoistunut analyytikko analysoi haastateltavan mikroilmeet tietokoneella ja laatii lopputuloksista lopullisen persoonallisuusprofiilin.

PBA-persoonallisuustestin etuna on riippumattomuus henkilön taustoista. Mikroilmeiden kautta analysoitavat tunteet ovat universaaleja, kulttuurista, kielestä ja kansalaisuudesta riippumattomia.

Osta testaus tästä

Haluatko testata koko työyhteisösi tai liittää testauksen kehittämisohjelmaanne? Pyydä  tarjous tästä!

Kokemus muutoksesta

Zealanin päävalmentajana on Anne Nurminen, jolla on taustalla 15 vuoden kokemus työelämän muutosten parissa erilaisissa organisaatioissa. Sovi aika alkukartoitukselle tai kysy lisää: lähetä viesti tai soita puh. 0400 530 760.