ILME persoonallisuusANALYYSI

Ihmisten johtamisen tärkein työväline  ammattimaisen johtamiskäyttäytymisen rinnalla  on johtajan oma persoonallisuus. Tunnetko sinä omat luontaiset vahvuuutesi? Tiedätkö, miten sinulle luontainen käyttäytyminen ja hyvät aikomuksesi näkyvät muille? Hyväksytkö itsesi juuri sellaisena kuin olet? Hyödynnätkö ympärilläsi olevien ihmisten erilaisuutta työssäsi?

Mitä enemmän pystyt työssäsi hyödyntämään sinulle luontaisia, aitoja piirteitä, sitä enemmän työskentelysi antaa sinulle energiaa. Mitä enemmän työskentelet alueella, joka ei ole sinulle luontainen, kulutat energiaa ja voimavarojasi. ilMe analyysi  ja saamasi palaute auttaa sinua hyödyntämään henkilökohtaisia ominaisuuksiasi niin, että vuorovaikutuksesi erilaisten ihmisten kanssa tehostuu.

ilMe –persoonallisuusanalyysin avulla saadaan selvitettyä henkilöiden luontaiset ominaisuudet nopeasti ja helposti. Ei horoskooppimaisia raportteja, ei kyselylomakkeita, ei kyseenalaista tieteellistä taustaa, vaan luotettavaa tietoa nopeasti.

Johtoryhmien kehittämisestä saadun palautteen mukaan ilMe analyysi on lisännyt ryhmän jäsenten kokemaa arvostusta toisiaan ja itseään kohtaan ja tämän myötä työyhteisön vuorovaikutus on parantunut huomattavasti.

  • Pohjatiedoksi valmennuksiin ja henkilöstön kehittämiseen
  • Tiimien ja johtoryhmien vuorovaikutuksen tehostamiseen
  • Rekrytoinnin apuvälineeksi: tarkka persoonallisuustesti tarjoaa tärkeää tietoa hakijasta päätöksenteon avuksi.

Testaus kuuluu yhtenä osana valmennusohjelmiiimme:  Valmentavan johtamisen ja johtoryhmien valmennuksiin ja henkilökohtaisen coachingin yhteyteen.

Referenssi ilme

ilMe persoonallisuusanalyysillä lisää vaikuttavuutta esimiesvalmennuksiin

”PBA-raportti avasi erittäin hyvin henkilön luontaisen toimintamallin. Aika uskomatonta, miten nopean ja helpon videointihetken jälkeen mikroilmeistä voidaan tutkia henkilön persoonallisia piirteitä näin tarkasti. Olenkin jo suositellut kollegayrityksiäni PBA-persoonallisuustestin käyttöön. Lisäksi pidin siitä, että yhteenvedon saa kompaktisti yhdelle A4-lomakkeelle henkilön kuvan kera. Suosittelen lämpimästi.”

Helena Kemppainen
Johdon työnohjaaja ja valmentaja

Valmennuksiemme yksi tärkeä kivijalka on valmennettavan luontaiset persoonallisuuden piirteet. Siksi valmennuksissamme osallistujat testataan: Näin valmennusohjelmat auttavat jokaista esimiestä hyödyntämään oman potentiaalinsa paremmin. Ryhmien vuorovaikutus paranee, kun henkilöt tunnistavat oman ja muiden ryhmien jäsenten erilaiset ominaisuudet.

Kun tiedät millaisella ajattelutavalla sinä itse ja lähimmät kollegasi asioita lähestytte, motivaatio, itseluottamus ja asenne vahvistuvat. Huomioit ja hyväksyt erilaisuuden vuorovaikutuksessasi paremmin.

Analyysin tulokset puretaan aina valmennettavan kanssa henkilökohtaisesti-myös ryhmävalmennuksissa.

Mikäli kiinnostuit testauksesta, ota yhteyttä, niin kerron lisää!

PBA Persoonallisuustesti

Mihin menetelmä perustuu?

ilMe on käyttäytymisestä kertova analyysi (PBA, Personal Behavioral Analysis). Analyysi avaa näkökulmia vuorovaikutukseen erilaisissa tilanteissa, joita kohtaat elämäsi kaikissa vaiheissa. Altistut syntymästäsi lähtien valtavalle määrälle kuvia ja tietoa sekä tilanteita, joissa olet vuorovaikutuksessa ihmisten, ympäristön ja teknologioiden kanssa. Kiinnität huomiota erilaisiin asioihin – ympäristöösi, asioiden tarkoitukseen ja merkityksiin. Mihin tahansa kiinnität huomiosi, otat sen vastaan omalla henkilökohtaisella tavallasi: tunnet, ajattelet ja toimit omalla ainutlaatuisella tavallasi.

ilMe-analyysi perustuu  kasvojen mikroilmeiden tulkintaan. Mikroilme on kestoltaan hyvin lyhyt ja tahaton, noin 1/25–1/15 sekuntia kestävä ilme kasvoilla. Ilme syntyy usein stressitilanteessa, kun ihminen yrittää tietoisesti peittää signaalit tunteistaan. Mikroilmeitä on mahdoton hallita ja kontrolloida. Ne paljastavat meistä juuri sen, mitä me aidoimmillaan olemme.

Analyysin menetelmä pohjautuu tohtori Paul Ekmanin FACS- järjestelmään (Facial Action Coding System), joka jäljittää kasvojen lihasten liikkeet vuorovaikutteisessa haastattelutilanteessa. Jokainen kasvojen lihas on luokiteltu, ja jokaisen lihaksen esiintymistä, esiintymisen toistuvuutta ja voimakkuutta kuvaa numeerinen arvo.

Neurologian ja biologian tutkimus on tuonut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana uutta tietoa fysiologisista reaktioista, tunteista ja niiden vaikutuksista käyttäytymiseen. ilMe-analyysi perustuu tieteellisesti todistettuun taistele, pakene tai jähmety -teoriaan. Fysiologinen reaktio ilmenee vasteena havaittuun tilanteeseen tai tapahtumaan.

Lue lisää

 

 

PBA-persoonallisuustesti on nopea ja helppo toteuttaa

”Verrattuna muihin vastaaviin analyyseihin (MBTI ym.), PBA-raportti antoi uuden näkökulman omiin vahvuuksiin, kehitettäviin ominaisuuksiin ja haasteellisiin työtehtäviin. Oli hienoa, ettei ongelmatilanteita kartettu, vaan niihin esiteltiin ratkaisut. Eniten pidin ohjaajan tehokkaasta tavasta esitellä tulokset – hän oli etukäteen paneutunut juuri minun työelämäni esimerkkitilanteisiin ja esitteli yksinkertaisesti ja selkeästi tulosten perusteella minulle tyypillisiä ratkaisuja, joita näissä tilanteissa teen. Tämän lähestymistavan ansioista olen pystynyt hyödyntämään raportissa ilmeneviä tuloksia saman tien työelämässäni ja saamaan parempia tuloksia.”

Katri-Liis Vainio
Ääni- ja esiintymisvalmentaja, äänenkäytön tutkija
VoicePilates Pro Oy Ltd

PBA-persoonallisuustestin tekeminen kestää noin 2–3 minuuttia. Testattavalta kysytään testaustilanteeseen vakioituja kysymyksiä, ja haastattelu videoidaan. Tämän jälkeen mikroilmeiden analysointiin erikoistunut analyytikko analysoi haastateltavan mikroilmeet tietokoneella ja laatii lopputuloksista lopullisen persoonallisuusprofiilin.

PBA-persoonallisuustestin etuna on riippumattomuus henkilön taustoista. Mikroilmeiden kautta analysoitavat tunteet ovat universaaleja, kulttuurista, kielestä ja kansalaisuudesta riippumattomia.

Tällä hetkellä persoonallisuusanalyysi on saatavilla henkilökohtaisen coachingin ohjelmissamme ja valmentava johtaminen valmennusohjelmassa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Haluatko testata koko työyhteisösi tai liittää testauksen kehittämisohjelmaanne? Pyydä  tarjous tästä!

 

ilMe logo

Katso tästä, miten ilMe-testaus toteutetaan.

Valmentajasi

Zealanin päävalmentajana on  Anne Nurminen, jolla on taustalla 15 vuoden kokemus työelämän  muutosten  parissa erilaisissa organisaatioissa.

Varaa tapaamisaika tai kysy lisää: lähetä viesti tai soita puh. 0400 530 760.