henkilökohtainen business coaching

Konkreettista helpotusta ihmisten johtamiseen valmennettavan omilla ehdoilla.

Päätösväsymys. Epävarmuus. Henkiset paineet. Nämä lienevät tuttuja ainakin jollain tasolla kaikille johtajille. Jos omia ajatuksia ja kokemuksia ei pääse purkamaan, pallottelemaan, peilaamaan kenenkään kanssa, jaksaminen heikkenee, tasapaino järkkyy. Johtamistyössä ilmaantuu väkisinkin asioita, joista ei voi puhua oman henkilöstön kanssa ja omaa epävarmuutta tai omia ajatuksia ei aina halua oman esimiehenkään kanssa purkaa.

Business coaching on henkilökohtaista valmennusta, jossa haetaan konkreettisia, yksilöllisiä keinoja helpottaa valmennettavan johtamistyötä. Henkilökohtaisessa valmennuksessa lähdetään liikkeelle valmennettavan omista tavoitteista (jos tavoite ei ole selkeä, se tarkennetaan yhdessä). Tavoite linjataan yhdessä työnantajan kanssa tukemaan työnantajan odotuksia valmennettavan kehittymisestä.

Valmennuksessa vahvistetaan valmennettavan omia persoonallisia vahvuuksia, jotta johtamisesta tulee sekä itselle että omille johdettaville energisoivaa, hauskaa ja tehokasta. Valmentajan tehtävänä on yhdistää valmennettavan henkilökohtainen tavoite työnantajan antamiin tavoitteisiin.

 

MITEN COACHING ETENEE?

Tyypillisesti henkilökohtainen coaching sisältää 5-10 valmennuskertaa.

Ensimmäinen coachingkerta on aina maksuton, eikä sido ostamaan mitään. Tämä siksi, että ennen yhteistyön aloittamista on hyvä molemmin puolin varmistaa, että coachingsuhteesta on todella hyötyä sinulle ja juuri tämä valmentaja pystyy sinua auttamaan.

Tämän jälkeen edetään seuraavasti:

  1. Tavoitteen täsmentäminen valmennettavan kanssa ja tavoitteiden linjaaminen yhdessä työnantajan kanssa – sovitaan pelisäännöt henkilökohtaiselle valmennukselle.
  2. Tavoitetta tukeva mittaus tai testaus: joko PBA-persoonallisuusanalyysi tai Firstbeat hyvinvointianalyysi palautteineen
  3. Henkilökohtainen valmennus kohti tavoitetta – 4 kertaa á1,5h
  4. Kolmikantakeskustelu valmennettavan ja työnantajan kanssa:
    • Arviointi: Miten tavoitteet on saavutettu ja miten tämä näkyy työssä nyt?
    • Toimintamalli työpaikalla ja johtamisessa tästä eteenpäin

valmennuksen hinta

Varaa ensimmäinen maksuton coachingkertasi tästä. Linkistä siirryt suoraan ajantasaiseen kalenteriini ja varaat sinulle sopivan ajan. (valitse kalenterista "valmennusohjelmaan liittyvä  sovittu Coaching") Ensimmäinen tapaaminen on verkkotapaaminen. Saat siihen ohjeet ajan varattuasi.

 

LUE LISÄÄ COACHINGISTA

Esimiehen rooli on poikkeava suhteessa muihin työyhteisön jäseniin. Esimiehenä voit olla ainoa, jonka varsinaisena tehtävänä on edustaa organisaation olemassaolon tarkoitusta ja työnantajaa. Työntekijöiden tarpeet ja intressit saattavat olla organisaatioon nähden hyvin erilaisia tai jopa vastakkaisia.

Tässä kirjoittamassani artikkelissa kerron tarkemmin, mitä hyötyä esimiehelle on coachingprosessista.

Koulutettuna Business coachina olen sitoutunut noudattamaan Suomen Coachingyhdistyksen eettisiä ohjeita. Tutustu sinäkin tähän ohjeistoon, niin tiedät, millaiseen toimintatapaan ja arvoihin ammattimainen coachingtyö meitä velvoittaa.

Valmennusasiakkaamme suosittelevat meitä lämpimästi: NPS lukumme valmennuspalautteistamme on 87,5, joka on selvästi alan keskiarvoa korkeammalla.

ZEalan referenssi

Kokemus muutoksesta

Zealanin päävalmentajana on Anne Nurminen, jolla on taustalla 15 vuoden kokemus työelämän muutosten parissa erilaisissa organisaatioissa. Sovi aika alkukartoitukselle tai kysy lisää: lähetä viesti tai soita puh. 0400 530 760.