Riidasta toiseen - kun konfliktit eivät ratkea sopimalla

5.10.2017 Anne Nurminen

Työympäristössä käsitellään riitoja ja erilaisia konflikteja pahimmillaan päivittäin. Riidat ja riitojen selvittely maksavat arvokasta työaikaa ja heikentävät työn laatua sekä työtehoa laajalla ympäristössä.

Henkilöstöosaston ja lähiesimiesten päivät täyttyvät erotuomarina toimimisesta sen sijaan, että voisivat täysipainoisesti keskittyä tuottavaan työhön. Välillä esimiehen turnauskunto loppuu kesken ja vaikean ihmisen sallitaan mellastaa vapaasti, sillä se on itselle helpompaa kuin asiaan puuttuminen.

Välillä havaitaan, että tietyt ihmiset ovat konfliktiherkempiä kuin toiset ja ovat useammin riidoissa työtovereiden kanssa. Mistä on kyse, miksi jotkut riitelevät enemmän ja herkemmin kuin toiset? Onko kyse vaikeasta käyttäytymismallista vai kenties mahdottomasta persoonasta?

REKISTERÖIDY MUKAAN

OHJELMASSA:
 

Riidan anatomia:

  • Miten eripurasta muodostuu riita ja riidasta konflikti?

Persoonallisuushäiriöinen vai muuten vain hankala?

  • Mistä apua tunnistamiseen?

Kolme työkalua kohti parempaa työpaikkaa

  • Miten otan puheeksi vaikeat asiat?
  • Miten kohtaan vaikean työntekijän?
  • Entä jos puhuminen ei enää autakaan?

Itse vai ulkopuolinen?

  • Oletko riittävän kaukana voidaksesi tehdä hyviä ratkaisuja?
  • Osaatko tai ehditkö selvittää haastavaa konfliktitilannetta?

VARAA PAIKKASI HETI!

WEBINAARIN KOULUTTAJAT

uFLeKXlpwmzmKAKXQpx31505290914.jpeg

Anne Nurminen

Johtoryhmätyöskentelyn ja tulevaisuuden työelämätaitojen asiantuntija. Anne on valmentanut uransa aikana tuhansia esimiehiä onnistumaan työssään yli 15 vuoden ajan. Johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen ja johtamiskulttuurin uudistaminen ovat Annen ydinosaamista ja Annen ammattitaitoon luottavat sekä suuret että pienet suomalaiset yritykset. Asiakkaat kiittävät Annea positiivisesta ilmapiiristä vaikeissakin tilanteissa, luutuneiden käsitysten kyseenalaistamisesta ja asioiden näkyväksi tekemistä uusista suunnista.

Wd09oob9yHe4id8Pf5eo1505382985.jpg

Markus Lustig

Työympäristöongelmien ja henkilöstöriskien asiantuntija. Koulutan seminaareissa konfliktitilanteiden hallintaa, niiden selvittämistä sekä vaikeiden esimiestilanteiden käsittelemistä. Lisäksi olen tarvittaessa itse selvittämässä ja tukemassa vaikeiden riitatilanteiden selvittämistä asiakasyrityksissä. Markus on tutkinut narsisteja työpaikkakiusaajina ja pitänyt aiheesta useita asiantuntijaseminaareja, mm. Mielenterveysmessut 2015.


Aika:

Tiistai, 24 Lokakuu 2017, klo 8:30-09:30

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

 

Keskustele, kysy, kommentoi

Kokemus muutoksesta

Zealanin päävalmentajana on Anne Nurminen, jolla on taustalla 15 vuoden kokemus työelämän muutosten parissa erilaisissa organisaatioissa. Sovi aika alkukartoitukselle tai kysy lisää: lähetä viesti tai soita puh. 0400 530 760.